HYPNOBIRTHING® 

Wat? 
HypnoBirthing, wat is dat voor een beest? Zo’n zweverig gedoe, daar geloof ik niet in! Dit zijn waarschijnlijk de eerste dingen die in je opkomen als je erover leest.

Ik kan je verzekeren dat het allemaal zweveriger lijkt dan het is. Je moet niet verwachten dat ik afkom met een pendel en je rare dingen laat doen!

“Hypno” doet al snel denken aan de grote hypnoseshows op televisie waar mensen de gekste dingen doen zonder dat ze er controle over lijken te hebben. Wel, ik kan je geruststellen, de “Hypno” in HypnoBirthing slaat op JEZELF leren ontspannen. 

Ik ga jullie leren hoe alle processen in je lichaam werken en invloed hebben op elkaar tijdens je bevalling! Naast deze belangrijke kennis leer ik jullie hoe je via ontspannings- en ademhalingstechnieken ervoor kan zorgen dat al deze natuurlijke processen mooi samenwerken en je je baby in alle rust en vertrouwen kan laten geboren worden. Want je baby krijgt zelf al genoeg stress te verduren tijdens de geboorte, toch? 

Inhoud 

Een HypnoBirthing® cursus bestaat uit 5 lessen van elk ongeveer 2,5 uur. Het is een zwangerschapscursus die je volledig klaarstoomt op arbeid en bevalling. Ook bevat de cursus informatie over de eerste uren met jullie kindje, borstvoeding, de heching,…  Dit maakt dat de cursus wel wat tijd in beslag neemt.

Onder het motto “voorbereiding is het halve werk” is het volgens mij zeker de moeite waard om wat extra tijd uit te rekken voor de voorbereiding op het mooiste momenten uit jullie leven! 

Zoals eerder al aangehaald rijk ik jullie tijdens de cursus alle nodige informatie en oefeningen aan. Aan de hand hiervan kun je, samen met je geboortepartner, tot een optimale ontspanning te komen. Deze ontspanning gaat er dan voor zorgen dat je lichaam optimaal zijn werk kan doen en stresshormonen geen kans krijgen om jullie moment te verstoren! 

Je geboortepartner 

Een HypnoBirthing® zwangerschapscursus wordt gevolgd door de aanstaande mama en haar geboortepartner. Die geboortepartner is de persoon die jou tijdens je arbeid en bevalling gaat bijstaan. Dit kan je partner zijn, een vriend of vriendin, een van je ouders,… 

Je geboortepartner wordt op deze manier volledig mee voorbereid op alles wat er gaat gebeuren. Hij of zij krijgt alle informatie mee en krijgt heel wat tools aangereikt om tijdens arbeid en bevalling optimaal te kunnen ondersteunen.

Doordat jullie samen het hele traject doorlopen en al tijdens de zwangerschap samen kunnen oefenen, willen we ervoor zorgen dat jullie als een sterk team aan de start staan van de geboorte van die kleine spruit. 

Reeksen 2024 


Reeks 3: woensdagavonden 12/06 – 19/06 – 26/06 – 10/07 – 17/07 van 19u30 tot 22u 

Reeks 4: woensdagavonden  23/10 – 30/10 – 06/11 – 13/11 – 20/11  van 19u30 tot 22u 

 

prijs & materiaal 

GROEPSCURSUS – 330 euro
Bij een groepscursus worden er vaste data afgesproken en gaat de cursus door in de praktijk met maximaal 3 koppels. Ik werk steeds met kleine groepjes om een huiselijke en veilige sfeer te bewaren. Wanneer een van de data voor jullie niet kan, mag je me hierover zeker contacteren. Dan plannen we 1 les apart in op een ander moment! 

PRIVECURSUS – 600 euro 
Bij de privé cursus plannen we samen 5 momenten in waarop de lessen doorgaan. De privé cursus wordt gegeven in de praktijk in Beerzel. Cursussen aan huis kunnen <20km van de praktijk en mits de meerkost van een kilometervergoeding/les.

OPFRISCURSUS – 150 euro 
Heb je ooit al een HypnoBirthing® cursus gevolgd maar zit het allemaal wat verder weg? Dan kunnen we een opfris cursus doen. Deze bestaat dan uit 2 lessen waarin we de belangrijkste zaken opnieuw opfrissen. 

MATERIAAL – inbegrepen 
Bij zowel de Privé- als de groepscursus zijn alle nodige materialen inbegrepen. Dit houdt in dat je het originele “HypnoBirthing® – De Mongan methode” handboek en mp3-kaart met ingesproken oefeningen krijgt. Alsook een heleboel handouts en goodies die je nodig hebt tijdens de lessen en een enorme houvast bieden op het moment dat je gaat bevallen.  

inschrijven of meer informatie vragen kan hier!

GRATIS intakegesprek 

Ik bied iedereen een GRATIS intakegesprek aan.

Tijdens een intake- gesprek beantwoord ik graag jullie vragen zoals:
°Hoe kunnen we ons het best voorbereiden?
°Waar vinden we goede informatie die ons verder helpt?
°Wat zijn we met een zwangerschapscursus?
°Waarom zouden we een cursus volgen?
°Wat houdt zo’n HypnoBirthing cursus precies in?

En gaan we samen volgende dingen na:
°Hoe zien jullie de geboorte?
°Welke begeleiding past het best bij jullie?
°Welke kennis hebben jullie al?
°welke informatie is nog essentieel?

afspraak maken voor intake gesprek

Gediplomeerd docent

De cursus wordt gegeven door vroedvrouw Benthe, zij is een gediplomeerd HypnoBirthing® docent. Het is de officiële HypnoBirthing® the Mongan Methode cursus die enkel gegeven mag worden door mensen die hiervoor specifiek zijn opgeleid en examens hebben afgelegd. 
Een gediplomeerd HypnoBirthing® docent kan je herkennen aan het gold seal logo dat je onderaan deze pagina terug vind.